RME Uppsala

Medlemsmöte RME Uppsala län 22 oktober

Aktuellt om ME

Kom och träffa Uppsalas ME-experter Jonas och Jonas!

Måndag 22 oktober klockan 18 talar de båda om läget inom forskningen och synen på ME. Plats Drakensalen, Studieförbundet Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12, 1 trappa Uppsala.

Ta med dig dina anhöriga och vänner till en exklusiv träff med två av landets främsta forskare inom ME. Jonas Bergquist är professor i analytisk kemi och neurokemi och Jonas Blomberg är professor emeritus i klinisk virologi. Både sitter med i RME:s vetenskapliga råd.

Kvällen börjar med korta föredrag av de båda forskarna, följd av en frågestund. Jonas Blomberg talar om Aktuellt om ME och infektion, Jonas Bergquist kring biomarkörer och neuroimmunologi.
Därefter blir det en paus för fika och sen fortsätter vi med en friare diskussion om att vara sjuk eller anhörig/vän till en ME- sjuk person.

Anmäl gärna till uppsala@rme.nu om du/ni kommer. Men eftersom dagsformen kan skifta är anmälan inte bindande.

Varmt välkomna!
Styrelsen RME Uppsala län

Arrangemanget sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

RME Uppsala län fortsätter med medlemsträffar sista tisdagen i varje månad. Följande datum gäller: 25 september, 30 oktober, 27 november och 18 december, klockslaget är fortsatt 14.00. Våra möten hålls numera i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12, 1 trappa. I entren finns en elektronisk tavla som talar om i vilken sal vi är. Det finns hiss och möjlighet att parkera i garage under huset. Fika kan köpas där i automat, men det går också bra att ta med sig vad man önskar.
Om vi har kraft ämnar vi ha ett par tillfällen då det går att prova på medicinsk yoga plus en träff för anhöriga. All hjälp vi kan få behövs!

Om du inte är medlem i RME - läs här om medlemskap!

Välkomna!

Styrelsen

E-post: uppsala@rme.nu